Städning & besiktning

Det ska vara trevligt att flytta in till sitt nya hem. Du behöver därför städa och göra det fint. Det är viktigt att du lämnar lägenheten väl rengjord.

För att du inte ska missa något har vi tagit fram en checklista som du kan följa när du städar inför flytten. En flyttstädning innebär att du städar lägenheten noggrant. Börja i tid. Det kan ta tid att avlägsna smuts och fläckar i lägenheten.

Städning och besiktning

Lägenheten du lämnar ska vara väl rengjord och tömd vid avflyttning. Glöm inte balkongen, förrådet, källaren, vinden och cykelförrådet. Under Blanketter hittar du vår checklista med kom-i-håg, tips och råd om hur städningen blir effektiv.

I de flesta fall besiktigar vi bostaden. Det gör vi för att godkänna städningen och för att se till att inga skador på bostaden har uppstått. Vi ser gärna att du är med på besiktningen. Glöm inte att låsa upp eventuellt extralås på besiktningsdagen.

Bra att veta: Om städningen inte godkänns vid besiktningen måste Rikshem anlita en städfirma som rengör bostaden. Du som hyresgäst får betala för städningen.

Blanketter & broschyrer

Det ska vara enkelt för dig som hyresgäst. Här har vi samlat blanketter och broschyrer som kan vara till nytta för dig i ditt boende.

Blanketter

Ta hand om din lägenhet

Från den dagen du flyttar in har du ansvar för lägenheten. Ta hand om din lägenhet på ett bra och skonsamt sätt.

Ta hand om din lägenhet