Sommarbalkong2022

Har du Rikshems härligaste sommarbalkong?

Vi är många som längtar till sommaren, snart är den äntligen här! Även i år anordnar vi tävlingen Rikshems bästa sommarbalkong 2023. Tävlingen öppnar den 1 juni. Välkommen med ditt bidrag!

Hur går tävlingen till?

Ta en bild och visa upp din sommarbalkong, inspirera andra och ta chansen att vinna ett fint pris. Dela med dig av din gröna avslappnande oas, prunkande blomsterlådor eller färgrika blomkrukor. Variationen och möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränser.

Dela gärna dina bilder inför och under säsongen på sociala medier under #rikshem #sommarbalkong2023

Tips i juni: Dags att inreda balkongen  

Trädgårdsmästare Linnéa Hagö vill gärna att vi tänker på balkongen som ett rum. "Se på balkongen som ditt eget rum, och att det har golv, väggar och tak som du inreder med växter. Då kan du få det riktigt fint och mysigt."  

Vi är många som på rutin fyller våra balkonglådor med pelargoner och nöjer oss med det. Fint så! Men trädgårdsmästare Linnéa, vill inspirera oss att tänka på rumslighet. Det vill säga att använda golv, tak och väggar när du inreder din balkong.   

- När du tittar på din balkong som ett rum, då ser du kanske nya hörn och möjligheter att ha växter. Har du kanske en hylla du kan ställa ut på balkongen och ha växter i? Vill du kanske ha en klätterväxt, som klematis, som strävar mot taket?  

Ge plats åt växterna och till dig själv  

Linnéa är även designer och då är rumslighet en faktor för inredning. Och inredning handlar mycket om vem man är och vad man verkligen tycker om. Linnéa uppmuntrar oss att tänka på vad vi vill använda balkongen till. Är det en plats du vill äta middag på? Eller en plats där du läser en bok?  

- Jag tror att det är viktigt att fundera på vad som är viktigast för dig själv, och inreda efter den känslan. Om du försöker få till alla möjliga funktioner kan balkongen bli för plottrig, obekväm och trång. Det blir kanske inte så mysigt att vara där som du önskade.   

För en balkong brukar Linnéa planera 1/3 till växter och resten avsätter hon till en ordentlig plats för det man önskar få ut av balkongen.   

- Jag vill uppmuntra dig att tänka mer på dig själv och det du tycker är vackert. Ett tips är att vända blomlådorna inåt, mot lägenheten. Då kan du njuta av allt det vackra du har planterat.  

Ett tema gör besluten enklare  

Och för att inte ska blir för spretigt kan det också vara roligt att satsa på ett tema.  

- Det kan vara superenkelt, som ett färgtema, eller något mer avancerat som 50-tal eller en världsdel. Eller varför inte ätbart som ett tema? När man bestämmer sig för ett tema blir det också mycket lättare när man tar besluten om vad man eventuellt ska köpa och plantera.  

Årets sommarbalkong 2023

Ta en bild och visa upp din sommarbalkong (det kan även vara ett fönster eller uteplats) och tävla om ett presentkort. Ta chansen och bli en vinnare på din ort. Rikshem finns i dag på 13 orter runt om i Sverige. Alla som vinner på sin respektive ort går vidare till den stora landsomfattande finalen och tävlar om ett presentkort värt 2 000 kronor (kan endast användas i trädgårdshandel).

Ange för- och efternamn
Ange vilket område du bor i.
För att delta behöver du skicka med ett foto på din sommarbalkong. Du kan skicka in flera foton i samma formulär.
Kommentera vad du gjort för att skapa din sommarbalkong 2023.
Du som är vinnare i tävlingen tillåter att ditt foto samt namn används i Rikshems kommunikationskanaler samt i extern media. Du kommer att intervjuas av oss på Rikshem och ställer gärna upp på övriga intervjuer från press och media (tryckt, rörligt och sociala medier). Alla inskickade och anmälda bidrag kan komma att användas av Rikshem och i Rikshems digitala kanaler under den tid kampanjen pågår (1 juni-31 augusti 2023).

 

Sommarbalkong2022

Årets sommarbalkong 2022

Förra årets vinnare tog hem priset med sin "Variation inom odling trots begränsade utrymmen"