Gulsporreg Västerås3

Västerås Gideonsberg

Stadsdelen Gideonsberg är ett charmigt bostadsområde strax norr om Västerås centrum. Bebyggelsen är blandad och består av hyres- och bostadsrätter, villor och radhus. Det första spadtaget i området togs redan på 1940-talet.

Bostadsområdet Gideonsberg i Västerås är ett etablerades främst under 1940- och 1950-talen. Under åren har området kompletterats med nya bostäder och utvecklats till en levande stadsdel.

Hyra lägenhet och bo i Gideonsberg

På adresserna Svärdsliljegatan och Gulsporregatan erbjuder Rikshem totalrenoverade hyreslägenheter för livets olika faser. Lägenheterna är i storlekarna ett rum och kök till fyra rum och kök.

Området Gideonsberg

Gideonsberg ligger två kilometer rakt norrut från Västerås stadskärna. Kommunikationerna till och från stadsdelen är mycket goda. Du tar dig snabbt till centrum och till högskolan till fots, på cykeln, med bilen eller kollektivt. Till city tar det ungefär tio minuter med buss och på cykel tar det drygt tio minuter. Flera busslinjer trafikerar området och det finns gott om cykelbanor. I Gideonsberg finns ett bra utbud av livsmedelsbutiker. I närheten ligger Stenby handelsplats med service och ett stort antal butiker. I närområdet finns flera fina, vidsträckta grönområden för motion, lek och umgänge.

 • Svärdsliljegatan 1-3, Gulsporregatan 2-4, Gulsporregatan 3-13

  Svärdsliljegatan 1-3, Gulsporregatan 2-4, Gulsporregatan 3-13

  Svärdsliljan 5
  Samhällsfastigheter
  Byggnadsår
  1953
  Ombyggnadsår
  1987
  Antal våningar
  3
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  254
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  P-plats finns att hyra via Rikshems bostadskö
  Gästparkering med betalautomat finns.

  Bredband, tv och ip-telefoni via Öppet nät, boende tecknar själv avtal.

 • Gulsporregatan 2

  Gulsporregatan 2

  Studentbostäder
  Antal våningar
  1
  Antal lägenheter
  11
  Lägenhetsstorlek
  Enkelrum, 8-12 kvadratmeter

  Rummen ligger i två större ombyggda lägenheter i markplan. Till rummen hör två gemensamma kök och fyra gemensamma wc/duschutrymmen. Här finns också två möblerade samlingsrum/allrum i anslutning till köken. Köken är utrustade med spis, ugn, fläkt, kyl och frys. Porslin och kastruller finns.

  Rummen hyrs ut via Bostad Västerås till högskolestuderande.

 • Prästkragegatan 3A-C, 5A-D

  Gulmåran 2
  Hyresrätter Samhällsfastigheter
  Antal lägenheter
  47

  Senior-/service-/trygghetsbostäder