Seniorer Utomhus

Trygghetsboende eller seniorboende

Ett tryggt och säkert boende med möjlighet till social samvaro och service. Låter det som en dröm? Rikshem har boenden för dig som är 55+ som vi kallar seniorboende. Om du är 70+ erbjuder vi så kallat trygghetsboende med service utöver det vanliga.

Seniorboende 55+

Seniorboende är anpassat för dig som har fyllt 55 år. Du har ett vanligt hyreskontrakt och bor i din egen lägenhet. Dina grannar är jämnåriga med dig. Rikshem har seniorboenden på flera orter runt om i landet.  

Trygghetsboende 70+

Trygghetsboende är anpassat för dig som har fyllt 70 år. Ett trygghetsboende passar dig som känner dig för pigg för äldreboende, men som gärna vill ha umgänge och service. I ett trygghetsboende finns närhet till gemensamma sällskapsrum och en anställd trygghetsvärd. Rikshem har så kallade trygghetsboenden på flera orter i landet.   

Senior Fika

Trygghetsboende i Helsingborg

På Bikupans trygghetsboende erbjuder Rikshem trivsamma lägenheter på 1-2 rum och kök. De boende har tillgång till gemensamma lokaler som t ex matsal och bibliotek samt en stor och härlig trädgård.

Läs mer om Bikupans trygghetsboende

70+ och vanligt hyreskontrakt med jämnåriga grannar

Om du har fyllt 70 år och önskar ett helt vanligt hyreskontrakt har du möjlighet att söka det på Rikshem. Med ett vanligt hyreskontrakt bor du i din egen lägenhet med grannar i samma ålder som du.

Här finns boenden för dig som är 55+ och 70+

Seniorboende och trygghetsboende finns på flera orter i landet. Bland annat i större städer som Malmö, Helsingborg och Uppsala. 

Uppsala Bostadsförmedling

Uppsala Bostadsförmedling förmedlar Rikshems seniorbostäder i Uppsalaregionen. Registrera dig i deras bostadskö för att anmäla intresse.

Uppsala Bostadsförmedling

Boplats Syd

Den regionala bostadskön Boplats Syd förmedlar Rikshems lägenheter i Malmö. Registrera dig i deras bostadskö och gör intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Boplats Syd