Nyckel Dörr Låsa

Nycklar & lås

När du flyttar in i din lägenhet kvitterar du ut nycklar till lägenhetens lås. Du får dessutom en nyckel som går till tvättstuga, soprum och andra gemensamma utrymmen. 

Information om var och hur nyckelhanteringen går till rent praktiskt på din ort, hittar du under Nycklar & lås på Mina sidor.

Kvittera ut dina nycklar

Nycklar lämnas ut till dig som kontraktsinnehavare, ta därför med dig ditt hyresavtal på lägenheten eller garaget samt legitimation.

Har du själv inte möjlighet att hämta dina nycklar behöver ditt ombud ta med en fullmakt och legitimation.

Om det finns ett extra lås som installerats av tidigare hyresgäst har fastighetsägaren inget ansvar att tillhandahålla nyckel till detta. Har vi fått nyckel till extralåset av föregående hyresgäst så lämnar vi självklart den till dig. Vill du som ny hyresgäst ha ett nytt lås eller en ny nyckel bekostar du detta själv. Hör av dig till oss i så fall.

Tänk på att du behöver lämna samtliga nycklar till bostaden och tillhörande utrymmen (även extranycklar) för att slippa bli ersättningsskyldig.

Du ska lämna nycklar senast klockan 12.00 första vardagen efter det datum avtalet upphört att gälla. 

Borttappade nycklar

Om du tappar bort en nyckel ska du omgående anmäla detta till ditt ortskontor. Du står själv för kostnaden för låsbyte. Om inte alla nycklar finns kvar när du flyttar blir du ersättningsskyldig för ett låsbyte.