Nyckel Dörr Låsa

Nycklar & lås

När du flyttar in i din lägenhet kvitterar du också ut nycklar till lägenhetens lås. Du får dessutom en nyckel som går till tvättstuga, soprum och andra gemensamma utrymmen du delar med dina grannar. 

Här har vi samlat allmän information om nycklar och lås till din lägenhet. På Mina sidor hittar du information om hur nyckelhanteringen går till rent praktiskt på din ort. När du går in på Mina sidor, se närmare under Nycklar & lås.

Kvittera ut dina nycklar

Nycklar lämnas ut till dig som kontraktsinnehavare. Ta därför med dig ditt hyresavtal på lägenheten, eller garaget om du hyr ett sådant, samt din legitimation.

Om du själv inte har möjlighet att hämta dina nycklar kan du skicka ett ombud. Ditt ombud behöver ta med en fullmakt som är underskriven av dig och legitimation.

Extralås från tidigare hyresgäst

Finns det ett extra lås, som har installerats av tidigare hyresgäst, har fastighetsägaren inget ansvar att tillhandahålla nyckel till detta. Har vi fått nyckel till extralåset av föregående hyresgäst, lämnar vi självklart den till dig. Vill du som ny hyresgäst ha ett nytt lås eller en ny nyckel bekostar du detta själv. Hör av dig till oss i så fall.

Borttappade nycklar

Tappar du bort en eller flera nycklar ska du omgående anmäla detta till ditt ortskontor. Du står själv för kostnaden av ett låsbyte. Om inte alla nycklar finns kvar när du flyttar blir du ersättningsskyldig för ett låsbyte.

Lämna tillbaka nycklar

Tänk på att du behöver lämna samtliga nycklar till bostaden och tillhörande utrymmen (även extranycklar) när du flyttar. Det behöver du göra för att slippa bli ersättningsskyldig.

Du ska lämna nycklarna senast klockan 12.00 första vardagen efter det datum avtalet upphört att gälla.