20230612 7587

Bra att tänka på när du flyttar ut

Nu är det snart dags för dig att flytta, vi hoppas du har trivts hos oss. För att du ska kunna flytta ut på ett enkelt och smidigt sätt har vi samlat viktiga delar som behöver göras innan du kan lämna tillbaka nycklarna till oss.

Se över om du har några tjänster kopplade till adressen som du flyttar ifrån. Det gäller även
eventuella förråd, parkering eller garageplats. Tänk på att tjänster eller avtal aldrig avslutas
automatiskt. 

Din nya adress 

Anmäl din nya adress i god tid. Gör en flyttanmälan till Skatteverket så blir du folkbokförd på den nya adressen. Det är gratis och innebär bland annat att myndigheter vet vart du bor. Besök  skatteverket.se/flytta

Berätta för andra att du flyttar

Alla får inte din nya adress via Skatteverket. Vill du säkra att all din post hamnar på din nya adress behöver du göra en adressändring. Dina vänner, bekanta, föreningar, företag och så vidare får då reda på att du bytt adress. Gör adressändringen i god tid (minst fem arbetsdagar) innan du flyttar. Du hittar mer information och priser på adressandring.se.

Hemförsäkring

Flytta din hemförsäkring till ditt nya boende.

El-avtal

Avsluta eller flytta ditt elavtal till ditt nya boende. Kontakta din el-leverantör för mer information.

Bredband

Glöm inte att avsluta eller flytta ditt bredbandsabonnemang.

Börja packa

Börja packa ner dina saker i god tid, det tar ofta längre tid än man tror. Börja med sådant som du sällan använder. Det kan vara saker i förråd, garage eller gemensamma utrymmen. Glöm inte att din balkong eller uteplats också ska tömmas.

Det är bra att packa i flyttlådor. De finns att köpa i de flesta byggaffärer eller större matbutiker. Kanske kan du hitta begagnade eller låna från en kompis?

Ta bort egna installationer

Har du installerat en egen diskmaskin eller tvättmaskin ska dessa tas bort. Allt ska återställas till hur det var innan och vattenanslutningar ska pluggas igen. Kom ihåg att arbetet ska utföras fackmannamässigt.

Om nästa hyresgäst vill ta över en vitvara, kontakta ditt ortskontor för instruktioner om hur ni går vidare.

Pictogram Glödlampa

Tänk på att...

... du behöver ta bort alla skruvar, spikar och tavelkrokar från väggarna.