20230317 0547

Flytta ut

Om du vill säga upp ditt hyreskontrakt hos oss är det några saker som är viktiga att tänka på. Tänk på att vara ute i god tid när du vill säga upp ditt kontrakt, uppsägningstiden är vanligtvis tre månader.

Här har vi samlat de viktigaste sakerna att tänka på när du ska flytta från din lägenhet.

Säg upp din bostad i tid

Tänk på att vara ute i god tid när du vill säga upp ditt kontrakt. På ditt hyreskontrakt framgår vilken uppsägningstid du har för ditt kontrakt.

Så här gör du för att säga upp din lägenhet:

  • Logga in på Mina Sidor.
  • Klicka på knappen Mina kontrakt / Kontraktsuppsägning / Säg upp kontrakt.
  • Fyll i dina uppgifter och signera din uppsägning med BankID.
  • Om ni är två som står på kontraktet ska båda signera uppsägningen med BankID.
  • Har du parkeringsplats eller extra förråd, tänk på att även säga upp dem.

Om du inte har BankID kan du skicka en skriftlig uppsägning med underskrift. Du skickar per post eller inskannad via e-post till ditt ortskontor.

Blankett - Uppsägning av lägenhetskontrakt

Vi skickar en bekräftelse till dig när vi har tagit emot din uppsägning. Om du inte fått en bekräftelse inom sju (7) dagar, behöver du ta kontakt med ditt ortskontor.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden för ett lägenhetskontrakt är vanligtvis tre kalendermånader. På ditt hyreskontrakt framgår vilken uppsägningstid du har för ditt kontrakt. Uppsägningstiden börjar räknas vid månadsskiftet efter det att vi har fått in din uppsägning.

Exempel på tre hela kalendermånader

Om du säger du upp din lägenhet den 15 februari, betalas hyra fram till den sista maj.

Det finns några undantag där uppsägningstiden kan variera:

  • Bor du i en lägenhet med korttidskontrakt är uppsägningstiden vanligtvis en kalendermånad.
  • Bor du i en studentbostad kan uppsägningstiden vara en, två eller tre kalendermånader. Du ser vilken uppsägningstid du har i ditt hyreskontrakt.
  • Vid dödsfall kan uppsägningstiden förkortas till en kalendermånad för personens dödsbo. Uppsägningen behöver då inkomma inom en månad efter dödsfallet. Uppsägning vid dödsfall kan endast göras på papper. Använd vår blankett och skicka per post eller inskannad via e-post till ortskontoret.

Blankett - Uppsägning hyreskontrakt lägenhet vid dödsfall

Två personer står på hyreskontraktet, men bara en ska flytta

Hyr du din bostad tillsammans med någon, och en av er vill säga upp sin del, gäller tre kalendermånaders uppsägningstid. Tre kalendermånaders uppsägningstid gäller alltid om ni inte har avtalat om något annat. Använd blanketten nedan och skicka per post eller inskannad via e-post till ditt ortskontor. Om du ska säga upp din del av avtalet, kan det inte ske via BankID.

Blankett - Uppsägning hyreskontakt lägenhet, del av avtal

Säg upp dina avtal

När du flyttar måste du säga upp dina el- och telefonabonnemang och/eller flytta dem till din nya adress.

Blanketter & broschyrer

Det ska vara enkelt för dig som hyresgäst. Här har vi samlat blanketter och broschyrer som kan vara till nytta för dig i ditt boende.

Blanketter

Städa innan du flyttar

Börja flyttstäda i tid och städa noggrant för att undvika extra avgifter. Här hittar du tips och råd samt en checklista.

Städa innan du flyttar