Kronan

Luleå Kronan

Kronan är ett naturskönt område i Luleå som har utvecklas till en ny stadsdel med över 7 000 bostäder. Här har du natur och skidspår runt hörnet och samtidigt goda bussförbindelser till city. På Kronan kan du både bo och jobba. 

Kronan i Luleå är ett tidigare regementsområde. Här erbjuder Rikshem verksamhetslokaler i de klassiska regementsbyggnaderna. Lokalerna är i olika storlekar och hyrs av allt från egenföretagare till större företag. Vi anpassar lokalerna utifrån verksamhetens storlek och behov. I området finns även en populär förskola. 

Hyr lägenhet och bo på Kronan

Kronan är ett spännande och expansivt område. Här i området bygger Rikshem 92 nya lägenheter som är klara för inflyttning vid årsskiftet 2023/2024. Vi planerar samtidigt för ytterligare 300 lägenheter på Kronan.

Området Kronan

Kronan är en naturstad i Luleå. Kronan ligger i ett naturskönt område och är samtidigt en modern och livlig stadsdel med goda bussförbindelser till city. I omgivningen har du skidspår runt hörnet och många möjligheter till rekreation och friluftsliv. Det finns aktivitetsytor, grönytor och plats för lek åt barnen. I området ligger den spännande Kulturbyn med levande verksamheter.

 • Kaserngatan 1-5

  Kaserngatan 1-5

  Kronan 1:221
  Lokaler

  På Kronan erbjuder vi lokaler omfattande totalt cirka 9 000 kvm. Här finns plats för både egenföretagare och större företag, och vi anpassar lokalerna efter verksamheternas storlek och behov. Våra fastigheter ligger i den del av Kronan som kallas för Kulturbyn. Bland våra lokalhyresgäster finns i dag ett flertal verksamheter inom konst och kultur.

  Lokalerna ligger i k-märkta regementsbyggnader på området och du har din arbetsplats mitt i naturen.

 • Kommande bostäder - Kronan

  Kommande bostäder - Kronan

  Kronan 1:221
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  2023
  Antal våningar
  6
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  92
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  Nu bygger vi 92 nya hyresrätter på Kronan med inflyttning vid årsskiftet 2023/2024.